Saturday 16 June 2012

Tomato Soup

The tomato is a fruit in many different ways. Raw in a salad, or mashed in sauces, and even in drinks and jams, tomato is a versatile ingredient. The recipe of today features a soup, in which the tomato is the big star.



Ingredients (serves 4):

1,5 Kg of mature tomatoes
2 medium onions
3 garlic cloves
200ml of chicken broth
1 bunch of basil
1 spring of thyme
A pinch of salt
A pinch of black pepper
Olive oil

Prepare the chicken broth by simmering chicken pieces, at low heat, for about 2h.
Chop all the ingredients in small pieces. Heat the olive oil and add the onions. Cook for about 3 minutes or until the onions are fragrant. Add the garlic, the tomato, the basil, the thyme and the chicken broth still warm. Season with salt and pepper. Bring to a boil and reduce the heat. Cook the mixture for about 15 minutes at low heat, stirring once or twice. Transfer half of the mixture into a food processor and process until you get a homogenous cream. Add the cream back on the pan and stir. Serve hot with toasted bread.

Notes:
In the end you can also add 100ml of cream.
If you prefer a more creamy soup, process the whole mixture.





Sopa de Tomate

O tomate é uma fruta diferente. Cru em saladas, esmagado em molhos, ou até em bebidas e geleias, o tome é um ingrediente bastante versátil. Na receita de hoje a estrela principal é o tomate, que vem na forma de uma deliciosa sopa. 


Ingredientes (4 pessoas):

1,5 Kg of tomates maduros
2 cebolas medias
3 dentes de alho
200ml de caldo de galinha
1 molho de manjericão
1 ramo de tomilho
1 pitada de sal
1 pitada de pimenta preta
Azeite

Prepare o caldo de galinha, cozendo lentamente pedaços de frango, durante cerca de 2h.
Corte os ingredientes em pedaços pequenos. Aqueça o azeite numa frigideira funda e adicione as cebolas. Deixe cozinhar por 3 minutos ou até a cebola estar macia. Adicione o alho, o tomate, o manjericão, o tomilho e o caldo de frango. Tempere com sal e pimenta. Deixe levantar fervura e reduza o fogo. Cozinhe em fogo baixo por cerca de 30 minutos, mexendo de vez em quando. Apague o fogão e retire metade da sopa para um recipiente e esmague com a varinha mágica. Adicione de novo à mistura da panela e mexa. 
Sirva ainda quente com pão torrado.


Notas:
No final, pode adicionar 100ml de natas.
Se preferir uma mistura mais homogénea esmague com a varinha mágica toda a mistura.

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