Friday 26 October 2012

Creamy Avocado Linguine with Strawberries

I really enjoy dishes that surprise me. The kind that you look at and start imagining the flavours in your head, but then it tastes completely different taking your palette by surprise. This dish was created using the few ingredients available at home, and if in the beginning it felt strange, once we tasted it we started loving it. 
Don't be fooled by the sweet look, try it before you judge it. I wish you a surprising experience too!



Ingredients (serves 2):

300g of Linguine
10 strawberries
1 large avocado
1 bitter orange, juiced
1 handfull of fresh basil
2 garlic cloves
1/4 cup of olive oil
Fresh grated parmesan
Salt

Cook the pasta in salted water until it is al dente
Chop the strawberries in quarters. 
In a food processor, combine fresh basil, garlic, orange juice, olive oil and salt. Blend for a few seconds. Add the avocado flesh and blend again until smooth and creamy. Correct seasoning if needed. 
In a large bowl toss the pasta, with the avocado mixture and the strawberries. 
Serve with grated parmesan and extra strawberries.

Notes:
If you don't have bitter orange substitute it by lemon or lime.



Linguine com Abacate cremoso e Morangos

Eu adoro pratos que me surpreendam. Aqueles pratos que quando olhamos para eles, começamos a imaginar os sabores na nossa cabeça, mas depois quando os provamos sabem completamente diferente, levando o nosso paladar numa surpreendente viagem. Esta receita foi criada usando os poucos ingredientes que tínhamos em casa. Primeiro estranhou-se, mas depois entranhou-se...
Não se deixem enganar pela sua cara adocicada. Experimentem esta receita antes de a julgarem. Desejo-lhes uma experiência surpreendente!



Ingredientes (2 pessoas):

300g de Linguine
10 morangos
1 abacate grande
1 laranja azeda (sumo)
1 mão cheia de manjericão fresco
2 dentes de alho
1/4 chávena de azeite
Parmesão gratinado na hora
Sal

Coza a massa em água salgada até estar al dente
Corte os morangos em quartos.
Num processador misture o manjericão, o alho, o sumo de laranja, o azeite e sal. Triture durante alguns segundos. Adicione o interior do abacate. Triture até obter uma textura macia e cremosa. Corrija os temperos se necessário.
Num recipiente grande misture a massa, escorrida, com o abacate e os morangos.
Sirva com parmesão gratinado por cima e morangos.


Notas:
Se não tiver laranja azeda, pode substitui-la por limão ou lima.

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