Friday 6 April 2012

Pumpkin Chips with Homemade Ketchup

An easy homemade snack to enjoy on the sofa with a blanket and a good movie and especially and a very good company...



Pumpkin chips

Ingredients:

Pumpkin

Chop the pumpkin in very thin slices and deep fry them in oil. Take them off when they are turning darker and dry with paper. Serve immediately.


Ketchup

Ingredients:

2 tablespoons of ketchup
4 tablespoons of tomato sauce
1 tablespoon of water
1 tablespoon of apple vinegar
1 teaspoon of olive oil
1 teaspoon of ground cloves
1/2 onion, finely chopped
A pinch of cinnamon
A pinch of brow sugar

Mix all the ingredients and stir until the mixture is homogeneous.

Notes:
Don't expect the pumpkin chips to be as crispy as potato chips, but the taste is a very good surprise.
To create your favourite ketchup recipe change the ingredients proportions to your taste.

Enjoy and have a good movie!




Chips de Abóbora com Ketchup Caseiro

 Um petisco caseiro e fácil de fazer, para ser saboreado no sofá com uma mantinha nas pernas, juntamente com um bom filme e sobretudo com uma boa companhia...


Chips de abóbora

Ingredientes:

Abóbora

Corte a abóbora em pedaços bem finos e frite em óleo. Retire quando estiver a mudar de cor e seque em papel absorvente. Sirva imediatamente.


Ketchup

Ingredientes:

2 colheres de sopa de ketchup (comprado)
4 colheres de sopa de molho de tomate
1 colher de sopa de água
1 colher de sopa de vinagre de maça
1 colher de chá de azeite
1 colher de chá de cravinho moído
1/2 cebola, picada finamente
1 pitada de canela
1 pitada de açúcar

Misture todos os ingredientes e mexa bem até a mistura ficar homogénea. 

Notas:
Os chips de abóbora não são tão crocantes como os de batatas, mas o sabor é uma surpresa agradável. Pode adaptar o sabor do ketchup ao seu gosto, adaptando as proporções dos ingredientes (mais doce, mais avinagrado, etc.)

Espero que gostem e desejo-lhes uma boa sessão!

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