Here in the south hemisphere, the winter is beginning and the 35ºC were left behind. When we get home in the end of the day it feels good to eat something warm. Here, the soup season is officially open!
Ingredients:
5 slices of bread
Oregano
Olive oil
1 squash
1 zucchini
1 big potato
1 leek
1 bunch of watercress
1 bunch of coriander
Olive oil
Salt
Crutons:
Chop the bread in small cubes. Sprinkle with olive oil and oregano. Bake in a pre-heated oven until it toastes (about 10 minutes).
Cream:
Start heating water in a big pan. Add all the vegetables (except the coriander and the watercress) chopped in small pieces and add salt to taste. When the vegetables are tender, add half of the leaves and a few drops of olive oil. Process the mixture. Add the remaining leaves roughly chopped and simmer for a few minutes. Serve with the homemade crutons.
Creme verde e Crutons caseiros
Aqui, no hemisfério Sul, o Inverno está a começar e os dias de 35 ºC já lá vão. Quando chegamos a casa no fim do dia sabe-nos bem comer algo quente. Aqui, a temporada das sopas está oficialmente aberta!
Ingredientes:
5 pedaços de pão
Oregãos
Azeite
1 aboborinha
1 courgette
1 batata grande
1 alho porro
1 molho de agrião
1 molho de coentros
Azeite
Sal
Crutons:
Corte o pão em cubos. Espalhe umas gotas de azeite e oregãos por cima. Coloque no forno até ficarem tostados (cerca de 10 minutos).
Creme de legumes:
Comece por aquecer água numa panela grande. Junte os vegetais (à excepção dos agriões e dos coentros), cortados, e tempere com sal. Quando os legumes estiverem cozidos, adicione metade das folhas verdes e umas gotas de azeite. Triture a mistura. Adicione o resto das folhas e cozinhe por mais alguns minutos (3-5min.). Sirva com os crutons.
Ingredients:
5 slices of bread
Oregano
Olive oil
1 squash
1 zucchini
1 big potato
1 leek
1 bunch of watercress
1 bunch of coriander
Olive oil
Salt
Crutons:
Chop the bread in small cubes. Sprinkle with olive oil and oregano. Bake in a pre-heated oven until it toastes (about 10 minutes).
Cream:
Start heating water in a big pan. Add all the vegetables (except the coriander and the watercress) chopped in small pieces and add salt to taste. When the vegetables are tender, add half of the leaves and a few drops of olive oil. Process the mixture. Add the remaining leaves roughly chopped and simmer for a few minutes. Serve with the homemade crutons.
Creme verde e Crutons caseiros
Aqui, no hemisfério Sul, o Inverno está a começar e os dias de 35 ºC já lá vão. Quando chegamos a casa no fim do dia sabe-nos bem comer algo quente. Aqui, a temporada das sopas está oficialmente aberta!
Ingredientes:
5 pedaços de pão
Oregãos
Azeite
1 aboborinha
1 courgette
1 batata grande
1 alho porro
1 molho de agrião
1 molho de coentros
Azeite
Sal
Crutons:
Corte o pão em cubos. Espalhe umas gotas de azeite e oregãos por cima. Coloque no forno até ficarem tostados (cerca de 10 minutos).
Creme de legumes:
Comece por aquecer água numa panela grande. Junte os vegetais (à excepção dos agriões e dos coentros), cortados, e tempere com sal. Quando os legumes estiverem cozidos, adicione metade das folhas verdes e umas gotas de azeite. Triture a mistura. Adicione o resto das folhas e cozinhe por mais alguns minutos (3-5min.). Sirva com os crutons.
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