Tuesday, 4 September 2012

Iced Tea with a Twist

The Swedish and the Chef love tea! On a cold day, a good herbal tea, flavoured or not, does wonders to our mind and body. However, living in a tropical country with four weeks of colder weather per year doesn't make it easy to enjoy a cup of tea. The solution for this problem is actually quite easy... prepare some tea and cool it down!


Ingredients:
Black tea herbs
500ml of water
1/2 lemon juice
1 tablespoon of honey
Sugar to taste

Make the black tea using the 500 ml of water. Let it cool down to lukewarm, and then add the lemon juice, the honey and the sugar to taste. 
Serve with lemon and ice cubes.

Notes: Keep in mind, it will taste a lot sweeter when it's warm than when its cold.




Chá Gelado caseiro

O Chef e o Sueco são doidos por chá! Num daqueles dias frios, um bom chá de ervas ou outros sabores, faz bem ao corpo e à mente. No entanto, a morar num país tropical é difícil apreciar uma chávena de chá quentinho. A solução para este problema surgiu com esta receita... preparando o chá e deixando-o arrefecer!


Ingredientes:
Chá preto
500 ml de água
Sumo de 1/2 limão
1 colher de sopa de mel
Açúcar a gosto

Faça o chá preto usando os 500 ml de água. Deixe arrefecer até estar morno e adicione o sumo de limão, o mel e o açúcar. Sirva com limão e cubos de gelo.

Notas: Quando adicionar o açúcar lembre-se de que o chá vai parecer muito mais doce quando estiver quente do que quando estiver gelado.

No comments:

Post a Comment

Did you like this recipe? Did you try it? I would love to hear about it!