A summer salad that is good in every season. As a starter or as a side dish, enjoy some fresh vegetables dressed up in your favourite spicy sauce. We chose aji, the peruvian favourite spice. What about you?
Ingredients:
1 cucumber
2 tomatoes
5 radishes
100g of white cheese
4 tablespoons of orange juice
1 garlic clove
Fresh coriander
1/4 cup of olive oil
2 tablespoons of vinegar
1 teaspoon of yellow aji powder
Salt
Pepper
For the salad dressing, combine the garlic, minced, with a pinch of salt until it becomes a paste. Add the orange juice, the aji and the vinegar and whisk. Add the olive oil in a stream, whisking until it forms an emulsion. Whisk in the fresh coriander, and season with salt and pepper to taste.
Cut the tomatoes (seeds off), the cucumber (seeds off), and the white cheese in brunoise.
Cut the radishes into thin slices.
Toss all together in a bowl and add the salad dressing.
Serve with coriander springs and toasted bread.
Notes:
The aji powder can be replaced by chilli powder, fresh chillies, or other flavours of your taste.
Salada de Verão com Tempero de Laranja e Aji
Uma salada de Verão que é apetitosa em qualquer estação do ano. Sirva-a com entrada ou acompanhamento e aproveite para saborear vegetais frescos temperados com o seu molho picante favorito. Nós escolhemos molho de aji, o apimentado mais famoso do Peru. E você?
Ingredientes:
1 pepino
2 tomates
5 rabanetes
100g de queijo fresco
4 colheres de sopa de sumo de laranja
1 dente de alho
Coentros frescos
1/4 chávena de azeite
2 colheres de sopa de vinagre
1 colher de chá de pó de aji amarelo
Sal
Pimenta
Para o tempero da salada junte o alho, picado, com uma pitada de sal e misture até formar uma pasta. Junte o sumo de laranja, o aji e o vinagre mexa. A seguir, junte o azeite, deitando-o lentamente e mexa bem até formar uma emulsão. Junte os coentros frescos picados e tempere com sal e pimenta a gosto.
Corte os tomates (sem sementes), o pepino (sem sementes) e o queijo fresco em brunoise.
Corte os rabanetes em rodelas finas.
Misture tudo numa saladeira e adicione o tempero.
Sirva com folhinhas de coentro e pão torrado.
Notas:
O aji pode ser substituido por outro pó apimentado, pimentos picantes frescos, ou outro tempero a gosto.
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