Last evening we were looking for something light and tasty. Something different, fresh, with good flavours and textures. This was the result. Enjoy!
Ingredients:
Dressing
3 tablespoons of olive oil
1 tablespoon of balsamic vinegar
1 tablespoon of lemon juice
6 mint leaves
Salt
Pepper
Chop the mint leaves finely. Whisk all the ingredients together until the mixture is emulsified. Set aside.
Salad
A bunch of rocket
10 cherry tomatoes
75g of parmesan
50g of peanuts
Chop the tomatoes in halves.
Cut the parmesan into shaving slices using a vegetable peeler.
Roast the peanuts for a few minutes.
Mix all the ingredients for the salad. Serve with the mint dressing on the side.
Salada de Tomate, Rúcula e Parmesão com molho de Hortelã
Ontem à noite apetecia-nos algo leve mas muito saboroso. Algo diferente, fresco, com bons sabores e texturas. O resultado foi este. Espero que gostem!
Ingredientes:
Molho
3 colheres de sopa de azeite
1 colheres de sopa de vinagre balsamico
1 colheres de sopa de sumo de limão
6 folhas de menta
Sal
Pimenta preta
Pique as folhas de menta. Misture todos os ingredientes até estarem bem incorporados. Reserve.
Salada
1 molho de rúcula
10 tomates cereja
75g de queijo parmesão
50g de amendoins
Corte os tomates ao meio.
Com a ajuda de um descascador corte laminas de parmesão.
Torre os amendoins numa frigideira, durante alguns minutos.
Misture todos os ingredientes da salada e sirva com o molho de hortelã.
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