Tuesday, 20 November 2012

Tomato, Rocket and Parmesan Salad with Mint Dressing

Last evening we were looking for something light and tasty. Something different, fresh, with good flavours and textures. This was the result. Enjoy!



Ingredients:

Dressing
3 tablespoons of olive oil
1 tablespoon of balsamic vinegar
1 tablespoon of lemon juice
6 mint leaves
Salt
Pepper

Chop the mint leaves finely. Whisk all the ingredients together until the mixture is emulsified. Set aside.


Salad
A bunch of rocket
10 cherry tomatoes
75g of parmesan
50g of peanuts


Chop the tomatoes in halves.
Cut the parmesan into shaving slices using a vegetable peeler.
Roast the peanuts for a few minutes.
Mix all the ingredients for the salad. Serve with the mint dressing on the side.





Salada de Tomate, Rúcula e Parmesão com molho de Hortelã



Ontem à noite apetecia-nos algo leve mas muito saboroso. Algo diferente, fresco, com bons sabores e texturas. O resultado foi este. Espero que gostem!


Ingredientes:

Molho
3 colheres de sopa de azeite
1 colheres de sopa de vinagre balsamico
1 colheres de sopa de sumo de limão
6 folhas de menta
Sal
Pimenta preta

Pique as folhas de menta. Misture todos os ingredientes até estarem bem incorporados. Reserve.


Salada
1 molho de rúcula
10 tomates cereja
75g de queijo parmesão
50g de amendoins

Corte os tomates ao meio.
Com a ajuda de um descascador corte laminas de parmesão.
Torre os amendoins numa frigideira, durante alguns minutos.
Misture todos os ingredientes da salada e sirva com o molho de hortelã.

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