The first time I had nachos was in a pub in Edinburgh, Scotland. The waiter wisely told us that it was a big portion, even for two. We ordered them anyway and they were the best nachos I ever had. We went back there several other times and until today, every time I think of nachos, I think of that same place in Scotland. This recipe does not reproduce that experience, but it is as close as it can get right here right now. Enjoy!
Ingredients:
1 tablespoon olive oil
1 medium red onion, finely diced
500g beef mince
1 package of spices for tacos
1 large tomato, peeled and chopped
400g can of chili red kidney beans, rinsed, drained
Corn chips
1/2 cup grated edam cheese
Fresh coriander, to serve
Guacamole:
1 tomato, finely chopped
1/2 red onion, finely diced
2 soft avocados, mashed with a fork
1/2 lime juice
Fresh coriander
Salt
Pepper
Sour cream dip:
150g sour cream
1/4 red onion, finely diced
Chives to taste
Preheat oven to 180ºC. Heat oil in a large frying pan over medium high heat. Add the medium onion diced. Cook, stirring, for 5 minutes or until softened. Add minced meat. Cook, stirring with a wooden spoon to break up lumps, for 8 to 10 minutes or until browned all over. Add tacos spices and a splash of water. Mix well and cook for 1 minute. Stir in the tomato and the beans. Reduce heat to low. Cook, stirring, for 5 minutes. Remove from heat.
Arrange corn chips in a deep ovenproof dish or tray. Spoon over mince mixture. Sprinkle with cheese. Bake for 10 minutes or until the cheese has melted.
In the meantime, prepare dips for garnish. For guacamole mix all ingredients, adding the avocados last, and season with salt and pepper to taste. For sour cream dip mix all ingredients.
Top nachos with guacamole, sour cream and fresh coriander.
Notes:
Parsley can be used instead of coriander, if preferred.
This recipe was adapted from Taste.com.au
A primeira vez que comi nachos foi num bar em Edimburgo, na Escócia. O empregado de mesa avisou-nos que o prato era grande, mesmo para duas pessoas. Pedimo-lo mesmo assim e foram os melhores nachos que alguma vez comi. Voltámos a esse mesmo sítio muitas outras vezes e ainda hoje, quando penso em nachos, penso nesse bar escocês. Esta receita não reproduz essa experiência, mas é o melhor que se pode arranjar aqui e agora. Bom apetite!
Ingredientes:
1 colher de sopa de azeite
1 cebola vermelha media, cortada finamente
500g carne de vaca picada
1 pacote de especiarias para tacos
1 tomate grande, sem pele e cortado em cubos
400g de feijões com chili (em lata), sem água
Tortilhas de milho
1/2 chávena de queijo edam ralado
Coentros frescos, para servir
Guacamole:
1 tomate, finely chopped
1/2 cebola vermelha, cortada finamente
2 abacates moles, esmagados com um garfo
Sumo de 1/2 lim
Coentros frescos
Sal
Pimenta preta
Molho de natas:
150g natas (16% gordura)
1/4 cebola vermelha, cortada finamente
Cebolinho a gosto
Pré-aqueça o forno a 180ºC. Aqueça o azeite numa frigideira. Adicione a cebola média e deixe cozinhar até ficar macia. Adicione a carne picada. Cozinhe por 8 a 10 minutos ou até a carne ficar corada, mexendo frequentemente. Adicione as especiarias para tacos e umas gotas de água. Misture bem e cozinhe durante 1 minuto. Adicione o tomate e os feijões. Cozinhe por mais 5 minutos em lume brando. Retire do fogão.
Coloque as tortilhas no fundo de uma travessa que possa ir ao forno. Com uma colher coloque o preparado de carne no meio e cubra com o queijo ralado. Leve ao forno por 10 minutos ou até o queijo estar derretido.
Entretanto, prepare os molhos. Para o guacamole misture todos os ingredientes, adicionando os abacates por ultimo. Tempere com sale pimenta a gosto. Para o molho de natas misture todos os ingredientes e misture bem.
Sirva os nachos com o guacamole, o molho de natas e coentros frescos.
Notas:
Se preferir pode usar salsa em vez de coentros.
Esta receita foi adaptade de Taste.com.au
I love Nachos, I've copied the recipe so I can make this soon.
ReplyDeleteI hope you enjoy the result. It's easy, fast and delicious!
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