Saturday, 10 January 2015

Mushrooms "Bulhão Pato"

Bulhão Pato was a portuguese author that loved eating clams. One day, one of his friends, that worked as a chef, created a recipe of clams for him called clams "Bulhão Pato". Until today, this is a well known dish in the portuguese cuisine. As fresh clams are not always easy to find, especially when you live in a country far away from the sea, other core ingredients can be used. Prawns and shrimps are frequently used, but the Swedish and the Chef tried this recipe with mushrooms instead. The result was a tasty, healthy and easy to make recipe.


Ingredients (2 people):
200g button mushrooms or Cremini, diced
200g white button mushrooms, diced
2 tbsp olive oil
6 cloves of garlic, finely chopped
100g white wine
1/4 lemon, juiced
Small bunch of coriander, grossly chopped
Salt
Black pepper


Heat up the olive oil in a skillet. Add the garlic and stir. When the garlic is turning golden add the white wine and the mushrooms. Mix, reduce the heat and let it cook for 6-7 minutes. Add the coriander. Season with salt and pepper. Turn off the heat and add the lemon juice. Serve immediately with pasta.

Notes:
Other combinations of mushrooms can be used.



Cogumelos à Bulhão Pato

Bulhão Pato foi um autor português que adorava comer ameijoas. Um dia, um dos seus amigos que era cozinheiro decidiu criar uma receita de ameijoas para ele e apelidou-a de ameijoas à Bulhão Pato. Nos dias de hoje esta é uma receita bem conhecida na cozinha portuguesa e é um prato usado até hoje. No entanto, nem sempre é possivel encontrar ameijoas frescas, principalmente quando moramos num país sem mar. Nesses casos, as ameijoas podem ser substituidas por outros ingredientes como camarões, gambas ou até cogumelos, como o the Swedish and the Chef experimentou. O resultado foi uma receita facil, saudável e deliciosa.


Ingredientes (2 pessoas):
200g cogumelos Cremini, cortados em fatias
200g cogumelos brancos, cortados em fatias
2 colheres de sopa de azeite
6 dentes de alho, picado
100g vinho branco
Sumo de 1/4 limão
Pequeno molho de coentro, cortados grosseiramente
Sal
Pimenta preta

Aqueça o azeite numa frigideira arga. Adicione o alho e mexa. Quando o alho começar a ficar corado adicione o vinho branco e os cogumelos. Mexa, reduza o calor do fogão e deixe cozinhar por 6 ou 7 minutos. Adicione os coentros. Tempere com sal e pimenta. Desligue o fogão e adicione o sumo de limão. Sirva imediatamente com massa.


Notas:
Podem ser usados outros tipos de cogumelos.

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