Wednesday, 7 December 2011

Stuffed tomato

In the days we get home later we prefer to eat something smaller and lighter. The recipe of today works either as a starter or as a small snack. Eat it followed by a plate of soup, and take a rest afterwards without feeling as an elephant.


Ingredients:
1 tomato
1 carrot
1/2 leek
1/2 onion
1 egg
Cheese
Olives
Olive oil
Chinese seasoning (optional)
Oregano

Preparing the filling:
Start by boiling the egg. At the same time heat a frying pan with a few drops of olive oil, and add the carrot, the leek, and the onion chopped in small cubes. Add the seasoning and cook them slowly for about 10min. 

Stuffing:
Cut the tomato in halves and remove the seeds. Stuff the tomato with the vegetables mix, cover with cheese and add an olive. Finally, put the stuffed tomatoes in the oven until the cheese melts.

Serve with a boiled egg and with some of the vegetable mix.

Notes:
Use your favorite ingredients! It works with any kind of cheese and with different vegetables.
Use any kind of seasoning. We used chinese seasoning (that we don't know what it is made of, since everything is written in chinese) because we got it from a chinese friend.




Tomate Recheado

Nos dias em que chegamos a casa mais tarde, depois do trabalho, tudo o que queremos é comer algo leve e saboroso. A receita de hoje pode ser usada como snack ou entrada. Sirva-a antes de um delicioso e fumegante prato de sopa e estenda-se no sofá a seguir sem se sentir pesado que nem um elefante.


Ingredientes:
1 tomate
1 cenoura
1/2 alho porro
1/2 cebola
1 ovo
Queijo
Azeite
Mistura de ervas chinesas (opcional)
Oregãos

Recheio:
Enquanto coze o ovo, aqueça um fio de azeite numa frigideira e cozinhe a cenoura, o alho porro e a cebola picados. Tempere com as ervas e cozinhe por cerca de 10 minutos, mexendo de vez em quando.

Tomate:
Corte o tomate em metades e retire as sementes. Coloque a mistura de vegetais já pronta dentro da cavidade do tomate, cubra com queijo e uma azeitona. Leve ao forno até o queijo ficar derretido. 

Sirva com um ovo cozido e os restantes legumes. 

Notas:
Use os seus ingredientes favoritos! Pode usar outros tipos de queijo e outros vegetais.
Use também as suas ervas preferidas para temperar o recheio. Nós usamos uma mistura de ervas chinesas oferecidas por uma amiga chinesa...

No comments:

Post a Comment

Did you like this recipe? Did you try it? I would love to hear about it!