Tuesday 6 December 2011

Peach Pancakes

Breakfast is the most important meal of the day. In the weekends, with some extra time to spare, it feels good to prepare something different (for us anyway). Last weekend we made pancakes.


Ingredients (serves 1 hungry person):
1 cup of flower + yeast
1 cup of milk
1 egg
1 medium peach
A pinch of salt

Mix everything in a bowl, including the peach already grated. Heat a non-sticky frying pan and pour a ladle of the mix onto it. Let it cook for a couple of minutes (until you can see some bubbles on the surface), and flip it to cook on the other side as well. 
Serve warm with different fruit gems, cinnamon, honey or anything else you feel like.

Notes:
The peach can be replaced by any other fruit that you like.
If you don't have a non-sticky frying pan you can use butter so the pancakes don't stick to the pan.






Panquecas de Pêssego

O pequeno-almoço é a refeição mais importante do dia. Ao fim de semana, com mais tempo livre, sabe bem preparar algo diferente (pelo menos nós gostamos de o fazer). O fim de semana passado fizemos panquecas.

Ingredientes (serve 1 pessoa com fome):
1 chávena de farinha com fermento
1 chávena de leite
1 ovo
1 pêssego médio
1 pitada de sal

Misture todos os ingredientes, inclusivé o pêssego ralado. Ponha uma frigideira anti-aderente ao lume e quando estiver quente deite uma concha da mistura dentro. Deixe cozinhar durante alguns minutos (até formar bolhinhas na superfície), vire-a e deixe cozinhar do outro lado também.
Sirva ainda quente com geleia de frutas variadas, canela, mel ou qualquer outra coisa do seu agrado. 

Notas:
Substitua o pêssego por outra fruta a gosto.
Se não tiver uma frigideira anti-aderente, use um pouco de manteiga para que as panquecas não se agarrem ao fundo.

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