Wednesday 7 December 2011

Tagliatelle with Salmon and Spinach

Pasta is so simple and so versatile at the same time.
It is something you can cook quickly, beautifully and tastefully.
Here is a simple recipe that we really like and often cook.


Ingredients (serves 2):

250g of smoked salmon
1 bag of spinach
200ml cream
250g tagliatelle
1/2 lemon or lime
A pinch of salt

Start by cooking the tagliatelle al dente, strain it and set aside. Afterwards (or while the pasta is still boiling) put the spinach in a frying pan with only a few drops of water. Take off the pan from the fire when the spinach is done. Add the rest of the ingredients to the pasta and fire it up again using low power just so the salmon gets that beautiful pink color. Finally, squeeze the half of the lemon on top of everything.

Notes
If you can't find smoked salmon, normal raw salmon also works. However, it takes longer to cook, so it is better to use the frying pan first, and afterwards add the salmon already done to the pasta and the rest of the ingredients.




Tagliatelle com Salmão e Espinafres


As massas compõem pratos bastante simples mas versáteis ao mesmo tempo.
É algo que se pode cozinhar rápido, com uma apresentação bonita e muito saboroso.
Aqui fica uma receita simples que nós adoramos e cozinhamos frequentemente. 

Ingredientes (2 pessoas):

250g salmão fumado
1 molho de espinafres
200ml natas
250g tagliatelle
1/2 limão ou lima
1 pitada de sal

Coza o tagliatelle al dente, escoe a água e reserve. A seguir (ou enquanto a massa ainda está a cozer), ponha os espinafres numa frigideira com apenas algumas gotas de água. Quando os espinafres estiverem murchos, retire a frigideira do fogão. Adicione o resto dos ingredientes à massa, dentro da panela onde a cozeu agora sem água, e em cozinhe em lume brando apenas até o salmão ganhar cor (2-3 minutos). Finalmente, esprema a metade do limão por cima. 

Notas
Senão puder usar salmão fumado, use salmão comum e cozinhe-o um pouco numa frigideira antes de o adicionar à massa, uma vez que demora mais tempo a cozer. Depois é só adicionar o salmão já meio cozinhado à massa e aos restantes ingredientes.


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