Tuesday 13 March 2012

Caesar's tagliatelle

In the evening, it is preferable to eat something lighter, unless a running competition waits for you the next morning. If so, something light but still containing carbohydrates is recommended, to start preparing your body for all the physical effort. This recipe combines pasta with light ingredients, and it is simple to cook, so you save your energy for the next day. It was tested by us and it worked well!



Ingredients:

Tagliatelle
Cherry tomatoes
Watercress
Tomato sauce
A pinch of salt

Start by cooking the tagliatelle al dente. Prepare the tomato sauce as described in this post, and add it to the pasta. Add the watercress and the cherry tomatoes in halves. The salt in the tomato sauce should be enough, but add more salt if needed. Serve immediately.

Notes:
No quantities were included in the ingredients since it depends on how much you want to eat, how early in the evening you will eat, and so.
Add some ricotta or parmesan cheese if you like.


Caesar's Tagliatelle

Ao jantar preferimos comer algo mais leve, a não ser que seja véspera de uma maratona. Se for esse o caso (ou o de outra corrida menos longa), precisamos de comer algo leve mas que contenha uma boa fonte de energia. Algo rico em hidratos de carbono é o recomendado, para que o nosso corpo começa a armazenar a energia necessária a todo o esforço. Esta receita contem massa com ingredientes leves, e é muito fácil de fazer, para que possa guardar a sua energia para o dia seguinte.
Foi testada por nós nessa mesma situação e foi aprovada!


Ingredientes:

Tagliatelle
Tomates cereja
Agrião
Molho de tomate
1 pitada de sal

Comece por cozer a massa até ficar al dente. Prepare o molho de tomate como descrito anteriormente  neste post, e adicione à massa, juntamente com os agriões e os tomates cereja. O sal do molho de tomate deve ser suficiente, mas prove e verifique se precisa mais. Sirva imediatamente. 

Notas:
A quantidade de ingredientes não foram incluidas uma vez que depende bastante do gosto pessoal, da fome, etc.
Adicione queijo ricota ou parmesão, se gostar. 

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