Wednesday, 17 October 2012

Grilled Salmon: the simple way

Simple food can look great and taste even better.
This is a simple recipe, but what a great way to get a delicious dinner after a long day at work, without spending what's left of your energy in the kitchen.
Have fun and have a nice rest!



Ingredients (serves 1):

180g of salmon
1 large potato
70ml of milk
20g of butter
50g of peas
1/2 lime juice
5 tablespoons of olive oil
A pinch of salt
A pinch of pepper
A small bunch of parsley

For the sauce, mix the lime juice, the olive oil and the parsley, chopped. Season with salt and pepper to taste, and adjust the olive oil if needed, until the flavours are well balanced. Set aside.


Cook the potato in salted water until is cooked through. Afterwards, add the butter and mash everything, adding the milk slowly (at room temperature or lukewarm). Season with salt and pepper to taste. Pass the mash through a thin sieve to obtain a creamy texture without lumps.


Grill the salmon, seasoning it with salt just before.
Boil the peas until cooked. 

Plate all the elements, spreading the sauce on top, and serve. 





Salmão grelhado: o modo simples

Um prato simples pode ser bonito e saber ainda melhor.
Esta é uma receita simples, que representa um modo fantástico de conseguir um jantar delicioso, depois de um longo dia de trabalho, sem gastar o resto da energia que ainda temos.
Divirtam-se e bom descanso!

Ingredientes (1 pessoa):

180g de salmão
1 batata grande
70ml de leite
20g de manteiga
50g de ervilhas
Sumo de 1/2 lima
5 colheres de sopa de azeite
Pitada de sal
Pitada de pimenta preta
Raminho de salsa

Para o molho, misture o sumo da lima, o azeite e a salsa picada. Tempere com sal e pimenta a gosto, e ajuste a quantidade de azeite se necessário. Reserve.

Coza a batata em água salgada. Depois adicione a manteiga e esmague, adicionando o leite lentamente (morno ou à temperatura ambiente). Tempere com sal e pimenta. Passe o puré por uma peneira fina, para obter uma textura mais cremosa e sem grumos.

Grelhe o salmão, temperando com sal imediatamente antes.
Coza as ervilhas.

Monte o prato com todos os elementos, espalhando umas gotas de molho por cima, e sirva.


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