Saturday, 1 December 2012

Chicken Noodle Soup

Lately, the Swedish and the Chef have been posting more salads and food for the summer. To please our readers on the other side of the globe, this time we bring you a warming winter dish. We were looking for something different and appetizing, and at the same time adventurous. We decided to go for chicken noodle soup, an asian inspiration. Many people around the world have this dish as their comfort food, but for us it was a big adventure as we are very inexperienced in asian cuisine and it was the first time with fresh pasta as well. We hope you like it!



Ingredients:

Chicken stock
Chicken bones
1 carrot
2 whole celery sticks
5 Bay leaves
1 garlic head
3L of water
Olive oil
Salt
Pepper

Heat some olive oil in a frying pan and caramelise the chicken bones for a few minutes (2-4). Add the carrot and the celery, roughly chopped. Add the bay leaves and the garlic, cut in half. Caramelise for another couple of minutes. Add the water, bring to a boil, and reduce heat to simmer for about 20 minutes. Season well with salt and pepper. Pass through a sieve and set aside.


Fresh Noodles
300g of 00 flower + some more to dust
3 eggs
A pinch of salt

On a wood board, make a well of flower and the salt, and break the eggs in the center. Mix everything using your hands until the dough comes together. Knead for about 10 minutes, wrap in cling film and rest for about 20 minutes. Divide the dough into 3 equal parts. Roll each of them until it is really thin, but it doesn't break. Transfer onto a clean cloth and dry for about 15 minutes (it depends on the temperature of your kitchen). Roll into a spiral and cut transversally, into stripes to form tagliatelle (or slightly larger). Set aside.


Soup
400g of chicken breast
40ml of cachaça
1 medium onion
1 celery stick
1 carrot
2L of chicken stock
Fresh noodles
1 small bunch of fresh parsley
Olive oil
Salt
Pepper

Chop the chicken breasts in cubes. Season with salt and pepper. Seal the pieces on a frying pan with some hot olive oil. When the meat is golden deglaze the pan with the cachaça. Turn off the heat and set aside.
Heat olive oil in a large pan, at medium heat. Add the onion, finely chopped, and cook for about 3 minutes. Add carrot and celery and cook for another 5 minutes. Add stock, cover and bring to the boil. Reduce the heat and simmer for about 10 minutes. Add the pasta and cook until the pasta is tender (~8 minutes). When the pasta has been cooking for about 5 minutes, add the chicken pieces. 
Turn off the heat and stir in the parsley, chopped. Adjust seasoning if needed. Ladle into serving bowls and serve hot.


Notes: The dough for any fresh pasta likes warm atmospheres, so the use of a wooden surface during all the process is rather important. 
Instead of cachaça you can use any other kind of strong alcohol. 




Sopa de Noodles com Frango


Recentemente, o the Swedish and the Chef tem publicado mais saladas e comida apropriada ao Verão. No entanto, sabemos que temos leitores do outro lado do globo, com temperaturas bem mais baixas, e assim decidimos apresentar um prato para aquecer os vossos Invernos. 
Queríamos apresentar algo diferente e apetitoso, e ao mesmo tempo que fosse um desafio para nós. Decidimos fazer Sopa de Noodles com Frango, inspirado na cozinha asiática. Para muitas pessoas espalhadas pelo mundo este prato representa a sua zona de conforto, mas para nós foi mais como uma aventura, pois somos bastante inexperientes na área da culinária asiática e também foi a primeira vez que fizemos massa fresca. Esperamos que gostem! 


Ingredientes:

Caldo de Frango
Ossos de frango
1 cenoura
2 talos de aipo completos
5 folhas de louro
1 cabeça de alho
3L de água
Azeite
Sal
Pimenta

Aqueça o azeite numa frigideira funda e adicione os ossos do frango para caramelizar (2-4). Adicione a cenoura e o aipo, cortados grosseiramente em cubos. Adicione o louro e a cabeça de alho, cortada ao meio. Deixe caramelizar por mais alguns minutos. Adicione a água, deixe levantar fervura, reduza o calor e cozinhe em lume brando durante 20 minutos. Tempere bem com sal e pimenta. Passe a mistura por um coador e reserve o liquido.


Noodles frescos
300g de farinha ultrafina + alguma para espalhar pela bancada
3 ovos
Uma pitada de sal

Numa tábua de madeira, faça uma piramide de farinha, com o sal, com um buraco no meio. Parta os ovos para o buraco. Misture tudo, usando as mãos, até ficar com uma massa. Amasse por cerca de 10 minutos. Coloque plástico filme em volta e deixe descansar por cerca de 20 minutos. Divida a massa em 3 partes iguais e estique cada uma com o rolo da massa, até ficarem bem finas mas sem quebrar.
Coloque sobre um pano limpo e deixe secar durante 15 minutos (o tempo de secagem depende da temperatura da cozinha). Enrole a massa e faça cortes transversais para obter uma espécie de tagliatelle (ou mais largo). Reserve.


Sopa
400g de peito de frango
40ml de cachaça
1 cebola média
1 talo de aipo
1 cenoura
2L de caldo de frango
Noodles frescos
1 molho pequeno de salsa fresca
Azeite
Sal
Pimenta

Corte o frango em cubos e tempere com sal e pimenta. Sele os pedaços em azeite, numa frigideira. Quando os pedaços ficarem dourados, adicione a cachaça e deixe evaporar. Desligue o fogão e reserve.
Aqueça azeite numa panela média, com fogo médio. Adicione a cebola, picada, e cozinhe durante 3 minutos. Adicione a cenoura e o aipo, cortados em pedaços pequenos, e cozinhe por mais 5 minutos. Adicione o caldo de frango, tape com a tampa e deixe levantar fervura. Baixe o fogo e deixe reduzir durante cerca de 10 minutos. Adicione os noodles frescos e cozinhe até ficar macia (~8 minutos). Quando a pasta estiver a cozinhar à 5 minutos, adicione o frango e deixe cozinhar o resto do tempo.
Desligue o fogão e adicione a salsa fresca picada. Ajuste os temperos se necessário. Sirva quente.


Notas: A massa fresca gosta de ambientes quentes e aconchegantes, por isso o processo dos noodles frescos deve ser sempre feito sobre uma superficie de madeira.
Em vez de cachaça pode usar qualquer outro tipo de álcool. 

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