Monday 18 February 2013

Roasted Eggplant Beetroot Bruschetta

We love appetizers and the best are not only delicious but also easy to make. When we have a dinner party, it is good to be able to prepare some things in advance, so you spend less time in the kitchen and more time entertaining your friends and family. This bruschetta is very easy to prepare, even in large quantities, and you can make it in advance and store it in the fridge. 

Try it and let us know!


Ingredients:

1 eggplant
2 beetroots, peeled
1 green pepper
1 onion
3 garlic cloves
1 cup of green olives, deseeded
1 cup of raisins
4 tbsp olive oil
Baguette
Coriander

Pre-heat the oven to 200 ºC. Chop the eggplant, with skin, beetroot, green pepper, onion, garlic and olives in small pieces. Mix everything and add raisins. Drizzle with 2 spoons of olive oil and transfer to a large-bottom oven tray. Cook in the oven for about 40 minutes, stirring with a spoon now and then and drizzling more olive oil, so the mixture does not become dry. In the end, all the ingredients should be soft. Serve on toasted baguette slices and fresh coriander leaves.


This recipe was inspired by Alice Terras' recipe.




Bruschetta de Beringela e Beterraba


Nós adoramos entradas. Os melhores não são apenas deliciosos mas também muito fáceis de fazer. Quando temos convidados para jantar, é bom poder preparar algumas coisas antecipadamente, para podermos passar menos tempo na cozinha e mais a entreter os nossos amigos e familiares. Esta receita de bruschetta é muito fácil de fazer, mesmo em quantidades maiores, e pode ser feita o dia antes e ser guardada no frigorífico.

Experimentem e depois digam o que acharam!



Ingredientes:

1 beringela
2 beterrabas, descascadas
1 pimentão verde
1 cebola
3 dentes de alho
1 chávena de azeitonas verdes, sem caroço
1 chávena de passas de uva
4 colheres de sopa de azeite
Baguete
Coentros frescos

Pré-aqueça o forno a 200 ºC. Corte a beringela, com a pele, as beterrabas, o pimentão, a cebola, os alhos e as azeitonas. Misture tudo e adicione as passas. Regue com cerca de 2 colheres de azeite e coloque num recipiente largo para ir ao forno. Deixe no forno por cerca de 40 minutos, mexendo de vez em quando e adicionando o azeite aos poucos para que a mistura não seque. No final, os ingredientes devem estar macios. 
Sirva por cima de pedaços de baguete torrados e coentros frescos. 


Esta receita foi inspirada na receita de Alice Terras.



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