Friday, 16 January 2015

Curry Soup

The temperatures outside dropped, the clouds are gray and the rain is imminent. In this kind of evenings there's nothing better than a bowl of hot soup. We love the classics like mushroom soup or vegetables cream. However, we are always looking for new tasty soups and we found that curry brings a very interesting taste to the soup. Give it a try and let us know.



Ingredients:
1 medium onion
3 cups of sweet potato, peeled and cubed
1 1/2 cups of carrots, peeled and sliced
1 tablespoon grated ginger
1 1/2 teaspoons curry powder
3 cups water
1/2 teaspoon salt
 Plain yogurt to taste
 
Add all ingredients to a large pan. Bring to a boil. Cover, reduce the heat and simmer for about 25 minutes or until all vegetables are tender.  Process the soup until creamy or leave some chunks if you prefer. Serve with plain yogurt.




Sopa de Caril

A temperatura lá fora é baixa, as nuvens estão cinzentas e a chuva está iminente. Em serões assim não há nada melhor que uma tigela de sopa quentinha. Nós adoramos os clássicos como a sopa de cogumelos ou um bom creme de legumes. No entanto, estamos sempre à procura de novos sabores e descobrimos que o caril traz um sabor muito interessante às sopas. Experimente você mesmo e diga-nos como foi a sua experiência.

Ingredients:
1 cebola média
3 chávenas de batata doce, descascada e aos cubos
1 1/2 chávenas de cenouras, descascadas e cortadas
1 colher de sopa de gengibre fresco ralado
1 1/2 colheres de sobremesa de caril em pó
3 chávenas de água
1/2 colher de sobremesa de sal
 Iogurte natural a gosto
 
Coloque todos os ingredientes numa panela grande. Deixe levantar fervura. Cubra o tacho, reduza o calor e deixe cozinhar lentamente durante 25 minutes ou até os legumes estarem cozinhados. Triture a sopa até ficar cremosa ou deixe alguns pedaços maiores se preferir. Sirva com iogurte natural a gosto.

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