Friday, 23 January 2015

Deliciously filled mini meatloaves

A muffin tin, an appetite for new recipes and a bunch of webpages was all it took us to come up with the idea to make filled mini meatloaves for the weekend. Below is the recipe we used, but it is quite versatile and you can just add whatever filling you like. Enjoy!


Ingredients (makes about 8):

500g minced beef
4 tablespoons breadcrumbs
1 1 / 2 dl milk
1 yellow onion, finely chopped
1 clove of garlic, finely chopped
1 tablespoon olive oil
1 egg
3 tablespoons tomato paste
2 tsp thyme
1 teaspoon salt
1 pinch of pepper
2 slices of ham, cut in half
4 cheese cubes
1 cheese slice, cut in 4
2 slices of pineapple, cut in 4


Preheat the oven to 200 °C. Place bread crumbs and milk in a bowl and let them swell for 5 minutes. Fry the onion in olive oil, in a skillet. Mix eggs, tomato puree, spices, fried onion and minced meat in the bowl with the breadcrumbs, and stir to a smooth mince. Shape the mince into a half ball and place in a greased hole of the muffin tin. Press the cheese or pineapple wrapped in ham in the middle of the meatloaf, and cover with more mince mixture forming a perfect round loaf. Additionally you can place some cheese slices or pineapple pieces on top of the loaf. Bake in the oven for about 30 minutes. Serve with boiled potatoes, green salad and lingonberry jam.




Mini meatloaves deliciosamente recheados

Uma forma para queques, um apetite por novas receitas e algumas páginas na internet foi tudo o que precisamos para inventar a ideia de fazer pequenos meatloaves recheados para o fim de semana. A receita em baixo foi a que usamos, mas é bastante versátil e pode ser adaptada ao gosto de cada um. Espero que gostem!


Ingredientes (para cerca de 8):

500g carne de vaca picada
4 colheres de sopa de pão ralado
1 1 / 2 dl de leite
1 cebola, picada
1 dente de alho, picado
1 colher de sopa de azeite
1 ovo
3 colheres de sopa de pasta de tomate
2 colheres de sobremesa de tomilho
1 colheres de sobremesa de sal
1 pitada de pimenta
2 fatias de fiambre, cortadas em metade
4 cubos de queijo
1 fatia de queijo, cortada em 4
2 rodelas de ananás, cortadas em 4


Pré-aqueça o forno a 200 °C. Coloque o pão ralado e o leite numa taça e deixe que o pão absorva o liquido durante pelo menos 5 minutos. Aqueça o azeite numa frigideira e adicione a cebola e o alho. Cozinhe até estarem macios e reserve. Misture os ovos, pasta de tomate, temperos, cebola e alho já cozinhados, e a carne picada. Adicione a misture à taça que contém o pão ralado e misture bem. Molde um pedaço da mistura na mão e coloque num dos buracos da forma para queques, untada previamente. Pressione um cubo de queijo ou um pedaço de ananás embrulhado num pedaço de fiambre no centro da mistura de carne. Cubra com mais carne até formar uma bolinha. Por fim coloque um pedaço de queijo ou de ananás por cima. 
Cozinhe no forno durante cerca de 30 minutos.
Sirva com batatas cozidas, uma salada verde e geleia de lingonberry ou de groselha.

2 comments:

  1. I like this idea of small meatloafs-thanks

    ReplyDelete
  2. I really liked the idea too and it was delicious!

    ReplyDelete

Did you like this recipe? Did you try it? I would love to hear about it!