Tuesday, 5 June 2012

Peanut Hot Chocolate

Winter is slowly arriving in the southern hemisphere, and hot drinks are back to our lives. 
Hot chocolate is popular all over the world, and there are plenty of recipes to choose from. 
Here, the Swedish and the Chef presents his own version of this sweet winter friend.


Ingredients:
80g of natural cocoa
300ml of milk
100 ml of cream
50ml of condensed milk
100g of grounded peanuts
1 tablespoon of vanilla essence

Melt the chocolate together with the milk, add the condensed milk, the vanilla, half of the cream and the peanuts. Let it boil gently for 2 minutes. Add the remaining cream to bring it to drinking temperature and spread some more peanuts on top.

Notes:
Decorate with whipped cream.
If you prefer your hot chocolate more creamy and thick, reduce the amount of milk.





Chocolate Quente com Amendoins

O Inverno chega devagarinho aqui ao hemisfério Sul, e as bebidas quentes estão de volta à nossas vidas. Chocolate quente é uma bebida muito popular no mundo inteiro e há muitas receitas por aí. Aqui, the Swedish and the Chef, apresenta a sua própria versão deste nosso querido amigo de Inverno. 




Ingredientes:
80g de cacau natural
300ml de leite
100 ml de natas
50ml de leite condensado
100g de amendoins moídos
1 colher de sopa de essência de baunilha

Derreta o chocolate juntamente com o leite. Adicione o leite condensado, a baunilha, metade das natas e os amendoins. Ferva suavemente durante 2 minutos. Adicione o resto das natas, para baixar a temperatura e espalhe algus pedaços de amendoim por cima. 


Notas
Decore com chantilly. 
Se preferir um chocolate quente mais grosso, reduza a quantidade de leite. 


No comments:

Post a Comment

Did you like this recipe? Did you try it? I would love to hear about it!