Thursday, 7 June 2012

Pumpkin cream

When the temperatures drop, the salads can be replaced by a comforting plate of hot soup. Simple or composed, soups are well known to provide many of the nutrients required on a main meal. The recipe presented here is of a creamy soup made of different vegetables. Light on the stomach is perfect for a winter evening, after a long day.
Enjoy your rest!



Ingredients:
500g of pumpkin
4 carrots
1 onion
1 leek (only the white part)
1 bunch of coriander
A pinch of salt


Chop the pumpkin, carrots, onion, and leek. Transfer the pumpkin and the carrots to a pan with about 2L of water. Bring to a boil and add the onion and the leek. Simmer until the carrots and pumpkin are cooked through. Add the coriander, season with salt and turn off the heat. Process everything until you get a creamy texture (use a hand blender or a food processor). Serve hot.






Creme de Abóbora

Com as temperaturas mais baixas, as saladas podem ser substituidas por pratos de sopa quentinhos. Simples ou mais complexas, as sopas são conhecidas pela sua riqueza em nutrientes. A receita que apresentamos hoje é de uma sopa cremosa feita com vários legumes. Uma sopa leve no estômago, perfeita para uma noite de inverno, depois de um longo dia de trabalho.
Aproveite o seu descanso!



Ingredientes:
500g de abóbora
4 cenouras
1 cebola
1 alho porro (só a parte branca)
1 molho de coentros
1 pitada de sal

Corte a abóbora, as cenouras, a cebola e o alho porro em cubos. Coloque a abóbora e as cenouras numa panela, juntamente com 2L de água. Deixe levantar fervura e adicione a cebola e o alho porro. Deixe cozinhar em fogo brando até as cenouras e a abóbora estarem cozidas. Desligue o fogão, adicione os coentros e tempere com sal. Triture tudo até obter uma mistura cremosa. Sirva quente.


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