Neighbours can be a pain in your life, but if you got the right ones they can be like a second family. There are different kinds of neighbours: the ones to whom you go to when your are missing a cup of flower or an egg, the ones you avoid in the supermarket aisles, the ones you wish nice day to and that's it, and the ones you go to when you need a friend.
As we have been moving a lot, we have also met all kinds of neighbours. That is ok, because for me the real neighbours are back in my hometown are I know they are the best!
I remember eating this chocolate salami at my neighbours house all the time and now I got the recipe from them. It is an easy and delicious recipe, perfect for all the chocolate lovers. Kids love it too!
Ingredients:
3 eggs125g butter
200g sugar
150g powdered cocoa
400g Marie cookies
Splash of Port wine
Heat up the butter until melted and cool down for a couple of minutes.
Use an electric beater to beat the sugar and the eggs, until it's creamy. Reduce the speed and incorporate the butter and then the cocoa powder. Add a splash of Port wine and mix well.
Lay some of the cookies on a kitchen clothe and break them using a rolling pin or a wooden spoon. Add the pieces to the chocolate mixture and mix using a spoon, so that the cookies get a little bit wet. Keep adding the cooking pieces until the mixture is solid enough to be molded.
Lay a piece of alumina foil on the kitchen bench and transfer the mixture onto it. Roll the foil to make a sausage like shape and close the ends like in a candy bar.
Refrigerate for at least 2h. Slice and serve.
Notes:
The cocoa powder can be replaced by a mixture of cocoa and chocolate powder (for drinks).
Other kinds of alcohol can be used as well.
Salame de Chocolate
Com todas as mudanças que já fizemos, também já tivemos todos os tipos de vizinhos. Não faz mal, porque para mim os verdadeiros vizinhos são os que estão lá, na minha cidade natal e eu sei que são os melhores do mundo!
Lembro-me de comer este Salame de Chocolate na casa deles e agora pedi-lhes a receita.
É uma receita simples e deliciosa, perfeita para todos os amantes de chocolate. Além disso, as crianças adoram!
Ingredientes:
3 ovos
125g manteiga
200g açúcar
150g cacau em pó
400g bolacha Maria
Cheirinho de vinho do Porto
Derreta a manteiga e deixe arrefecer por 2 minutos.
Use uma batedeira eléctrica para bater os ovos e o açúcar, até obter uma mistura cremosa. Reduza a velocidade e adicione a manteiga, e depois o cacau. Deite o vinho do Porto e mexa bem.
Num pano de cozinha, deite algumas das bolachas e parta-as com um rolo de cozinha ou colher de pau. Adicione os pedaços à mistura de chocolate e mexa até as bolachas ficarem um pouco molhadas. Continue a adicionar as bolachas em pedaços até a mistura ficar sólida o suficiente para ser moldada.
Coloque uma folha de aluminio sobre a bancada e coloque a mistura por cima. Enrole a folha com a mistura de modo a formar um rolo e feche as pontas como se fosse um rebuçado.
Deixe no frigorífico por pelo menos 2h.
Sirva cortado às rodelas.
Notas:
O cacau em pó pode ser substituido por uma misture de cacau e chocolate em pó.
Podem ser usados outros tipos de álcool.
I love Chocolate Salami, the only thing I didn't put was the Port wine.
ReplyDeleteIt's been ages since I made it though...need to make it again!