Saturday 4 February 2012

Breaded Chicken pieces with Honey

On a Friday evening, after a long week of work, it feels good to sit down with a cold beer and some "pub" food. Instead of going out, we decided to do that at home by cooking some chicken delicacy and enjoy ourselves in a cosy atmosphere.


Ingredients:

500g of chicken breast
3 garlic cloves
2 eggs
Flower
Honey
Bread crumbs
A pinch of salt
5 medium potatoes
1L sunflower oil

Cut the chicken breast in small pieces and add the garlic finely chopped and the salt. Let it rest for 30 minutes. Afterwards, dip each chicken piece in honey, then flower, the beaten egg and finally the bread crumbs. In the end, deep fry the pieces and let them cool down for a couple of minutes. Serve with some extra honey on top. Garnish with salted fried potatoes.

Notes:
The oil must be hot before you introduce the chicken pieces or the potatoes. 
The chicken pieces will be fried in about 1 minute.




Pedaços de Frango Panados com Mel
á noite, depois de uma longa semana de trabalho, sabe bem ficar sentado com uma cerveja fresca e uns petiscos à frente Desta vez, em vez de sairmos, decidimos ficar em casa e cozinhar algo que combinasse bem com uma cerveja, mas numa atmosfera mais aconchegante.


Ingredientes:

500g de peito de frango
3 dentes de alho
2 ovos
Farinha
Mel
Pão ralado
1 pitada de sal
5 batatas médias
1L óleo de girassol

Corte o frango em pedaços pequenos (tamanha de um dedo grosso) e envolva-os com o alho picado e sal. Deixe descansar por cerca de 30 minutos. A seguir, mergulhe cada pedaço de frango em mel, depois em farinha, depois em ovo batido e finalmente em pão ralado. Frite os pedaços empanados no óleo e deixe arrefecer alguns minutos. Sirva com um fio de mel por cima e acompanhe com batatas fritas caseiras.

Notas:
O óleo deve estar quente quando se colocam os pedaços de frango ou batatas dentro. 
Os pedaços de frango são pequenos, por isso ficam cozinhados em cerca de 1 minuto.

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