Monday 13 February 2012

Homemade hamburgers*

Homemade burgers can be a piece of heaven. We can still recall the last time we had them. We were on vacation enjoying a beautiful sunset, and the smell of the grilled burgers invaded the balcony enhancing our expectations about dinner. We were not wrong! It was all delicious! Today, I tried to recreate that meal.


Ingredients (serves 2 people):
600g of minced meat
2 tablespoons of herbs mix for barbecue
1 large onion
2 egg yolks
A pinch of salt
A pinch of pepper
Olive oil

Garnish:
Lettuce
Tomato
Pickles
Cheese
Hamburger's bun

Mix all the ingredients except the olive oil, until they are all incorporated. Make burgers using your hands, brush them with the olive oil, and grill. Use your favourite ingredients to garnish.

*Inspired by and dedicated to Kerstin Ek




Hamburgueres Caseiros 

Hambuegueres caseiros pode levar-nos ao céu. Nós ainda nos lembramos da última vez que os comemos. Estávamos de férias a aproveitar um pôr do sol lindo, quando o cheiro de hamburgueres grelhados invadiu o pátio, aumentando as nossas espectativas quanto ao jantar. Não nos enganamos! Está tudo fantástico e absolutamente delicioso! Hoje, tentamos recriar essa refeição. 


Ingredientes (2 pessoas):
600g carne picada
2 colheres de sopa de mixtura de ervas para grelhados
1 cebola grande
2 gemas de ovo
1 pitada de sal
1 pitada de pimenta
Azeite

Acompanhamentos:
Alface
Tomate
Pickles
Queijo
Pão para Hamburgeres

Misture todos os ingredientes menos o azeite e mexa até estarem todos misturados. Pegue num pouco da mistura e com as mãos faça pequenos hamburgueres. Pincele-os com azeite e grelhe. Use os seus ingredientes preferidos para acompanhar.

*Receita inspirada por e dedicada a Kerstin Ek

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