Wednesday, 15 February 2012

Bruschetta

Sometimes the way home after work takes too long and we get home starving. No patience to cook for too long, but a very great mood for food. Bruschetta can be the perfect solution. To prepare this Italian delicacy brings many advantages: it's quick, we can use almost anything we have in our fridge, and it is a good way to use the bread we didn't eat for breakfast.



Ingredients (4 units):
4 slices of bread
5 cherry tomatoes
4 olives
100g of ricotta cheese
Olive oil
Herbs

Pour some olive oil on top of the bread. Add the ricotta, the tomatoes in small slices, and the olives. Tranfer to the oven already hot and bake it for about 10 minutes. Transfer to a serving plate, pour some more olive oil on top and spread the herbs.

Notes:
The herbs mixture can be anything, and doesn't really have to be a mixture. For instance, try to use only oregano. It's also delicious.




Bruschetta

Às vezes o caminho de volta para casa depois do trabalho torna-se demasiado longo e chegamos a casa esfomeados. Para estes casos, sem grande paciência para cozinhar mas com um grande apetite, a bruschetta pode ser uma boa solução. Preparar este petisco italiano traz várias vantagens: é rápido, podemos usar qualquer coisa que haja no frigorífico e é um óptimo modo de usar o pão que não comemos ao pequeno almoço. Como entrada ou como snack, não importa. Vamos a isso!


Ingredientes (4 unidades):
4 pedaços de pão
5 tomates cereja
4 azeitonas
100g de queijo ricota
Azeite
Ervas aromáticas

Regue o pão com um fio de azeite. Adicione a ricota, os tomates cortados e as azeitonas. Coloque num prato que possa ir ao forno e asse por cerca de 10 minutos. Coloque num prato de servir, regue com um fio de azeite e espalhe as ervas aromáticas por cima.

Notas:
A mistura de ervas aromáticas pode ser composta pelas suas ervas favoritas. Na verdade, nem sequer precisa de ser uma mistura. Experimente colocar apenas oregãos secos por cima. É delicioso!

No comments:

Post a Comment

Did you like this recipe? Did you try it? I would love to hear about it!