Wednesday, 24 February 2016

Chicken legs in Curry Sauce

Simone Ortega is the author of probably the most famous Spanish cookbook "1080 recipes". In the book one can find a little bit of everything, as Spanish people like travelling and that is reflected on what they eat on a daily basis. This recipe of chicken in curry sauce was based on a recipe I found in this book, given to me by a Spanish friend. It was easy to make and the result was very tasty. Go ahead and try it!




Ingredients (4 people):

4 Chicken legs (whole)
Olive oil
Liquid butter
Salt
Pepper
Rice and frozen peas, to serve

Sauce
1 tbsp corn flour
2 tbsp olive oil
1 tbsp liquid butter
125 ml cold milk
250 ml chicken stock
1/2 tsp curry powder


1. For the sauce, heat up the butter and olive oil in a sauce pan. Add the flour and mix well until incorporated. Slowly, add the milk and afterwards the stock, always stirring. Allow to cook for about 10 minutes. Add curry powder. Add salt to taste. 

2. Season the chicken legs with salt. Heat up a drizzle of olive oil and a drizzle of liquid butter in a thick bottomed frying pan or a casserole. Put the chicken legs inside and cook until is golden on all sides. Reduce the heat to medium, cover the frying pan and cook for about 10 minutes or until the legs are cooked through. 

3. Steam some white rice. Add frozen peas when it's almost cooked and mix. Remove from the heat.

4. Serve the chicken with the rice and pour the sauce on top. Serve immediately.


Note: Instead of ready chicken stock you can boil some chicken bones in salted water for 1h or until it reduces to about 1 cup, as described in the original recipe.





Pernas de Frango com Curry

Simone Ortega é a autora daquele que é provavelmente o livro de cozinha mais popular de Espanha, de seu titulo "1080 receitas de cozinha". No livro encontra-se um pouco de tudo, uma vez que os espanhóis adoram viajar e isso reflecte-se naquilo que comem diariamente. Esta receita de frango com molho de caril foi baseada numa das receitas do livro, que me foi oferecido por uma amiga espanhola. O resultado foi muito saboroso e foi fácil de fazer. Experimentem!


Ingredientes (4 pessoas):

4 pernas de frango inteiras
Azeite
Manteiga liquida
Sal
Pimenta
Arroz e ervilhas congeladas para servir

Molho
1 colher de sopa de amido de milho
2 colheres de sopa de azeite
1 colher de sopa de manteiga liquida
125 ml de leite frio
250 ml de caldo de frango
1/2 colher de chá de curry em pó


1. Para o molho, aqueça a manteiga e o azeite num tacho pequeno. Adicione o amido de milho e mexa bem para incorporar tudo. Lentamente adicione o leite e depois o caldo, mexendo sempre. Deixe cozer por 10 minutos. Adicione o curry e sal a gosto. 

2. Tempere o frango com sal. Aqueça a manteiga e o azeite numa frigideira de fundo grosso ou numa cassarola. Coloque as pernas do frango lá dentro e deixe-as dourar em todos os lados. Reduza o calor para médio, cubra a frigideira e deixe cozinhar durante 10 minutos ou até o frango estar cozinhado. 

3. Coza o arroz. Quando estiver quase pronto adicione as ervilhas congeladas e mexa. Apague o fogão.

4. Sirva as pernas de frango com o arroz e deite o molho por cima. Sirva imediatamente. 


Nota: Em vez de caldo de frango comprado pode cozer alguns ossos de frango em água salgada, durante 1h ou até reduzir cerca de 1 chávena do liquido, como descrito na receita original.

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