Sunday, 28 February 2016

Tandoori Chicken Kebab's

We like Indian food and all its variety of spices and flavours. In our first attempt to cook an Indian dish at home we tried this Tandoori Chicken Kebab's. The dish is originally from the Punjab region, where it is traditionally cooked in clay ovens known as tandoors. Great choice for a first time because it was really tasty and simple!


Ingredients (4 people):

4 skinless chicken breast fillets
1 tbsp lemon juice
3 tbsp tandoori paste
3 tbsp plain yoghurt
1 garlic clove, crushed
2 tbsp fresh coriander, chopped and some more to garnish
1 onion, cut into wedges and separated into layers
Olive oil, for brushing
Salt
Black pepper
Pilau rice, to serve

1. Chop the chicken breast fillets into 2.5 cm cubes and place them in a bowl. Add lemon juice, tandoori paste, yoghurt, garlic and coriander. Season with salt and pepper. Stir well. Cover the bowl with cling film and leave it in the fridge to marinate for 2 or 3h, stirring occasionally. 

2. Thread alternate pieces of marinated chicken and the onion wedges brushed with olive oil on to four large skewers. Preheat the grill. Lay the kebabs on the grill and cook under high heat, for 10-12 minutes, turning once. 

3. Transfer to warmed plates, garnish the kebabs with fresh coriander and serve with pilau rice. 

Notes: It was suggested to be served with a yogurt dip as well (yoghurt, chopped cucumber and mint). Since the dish was not spicy we didn't think it was needed.






Kebabs de Frango Tandoori

Nós gostamos de comida Indiana e toda a variedade de especiarias e sabores. Na nossa primeira tentativa de cozinhar em casa um prato Indiano, escolhemos estes Kebabs de Frango Tandoori. Este é um prato originário da região de Punjab, onde é cozinhados em fornos de barro, conhecidos como tandoors. Foi uma excelente escolha porque é um prato cheio de sabor!

Ingredientes (4 pessoas):

4 filetes de peito de frango, sem pele
1 colher de sopa de sumo de limão
3 colheres de sopa de pasta de tandoori
3 colheres de sopa de iogurte natural
1 dente de alho, esmagado
2 colheres de sopa de coentros frescos, picados e mais alguns para decorar
1 cebola, cortada em quadrados e separadas por camada
Azeite, para pincelar
Sal
Pimenta preta
Arroz pilau, para servir

1. Corte o frango em cubos de 2.5 cm e coloque-os numa taça. Adicione o sumo de limão, a pasta de tandoori, o iogurte, o alho e os coentros. Tempere com sal e pimenta. Mexa bem. Cubra com plástico filme e deixe no frigorífico a marinar por cerca de 2 ou 3 horas, mexendo de vez em quando.

2. Enfie alternadamente pedaços de frango e de cebola pincelada com azeite em pauzinhos para espetadas compridos. Pré-aqueça o grelhador e coloque as espetadas por cima, cozinhando-as em calor forte por 10-12 minutos, virando apenas uma vez.

3. Transfira para pratos aquecidos, decore com coentros e sirva com arroz pilau.

Notas: Na receita era sugerido servir os kebabs também com um molho de iogurte (iogurte natural, pepino em cubinhos e menta). Uma vez que o prato não é picante nós achámos que o molho não era necessário.

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