Friday, 13 April 2012

Vegetarian Quiche

Quiche is a dish that became very popular worldwide. Firstly, it speaks french. Secondly, it is simple to make and the filling is versatile, since it can be made of so many different combination of ingredients. I hardly make the same quiche twice, and this is the recipe for the one I just made.



Ingredients:

400ml of cream
2 eggs
2 carrots
2 baroa potatoes
1 small bunch of broccoli
1 small bunch of spinach
200g of ricotta cheese
A pinch of salt
Olive oil
Balsamic vinegar
Pastry

Chop the carrots and the baroa potatoes in brunoise. Cook them in salty water until they are al dente. Wash the spinach and transfer them into a pre-heated frying pan. Toss from now and then until they are wilted. Drain the leaves very well and chop them finely. Chop the broccoli in small branches. 
In a bowl mix the cream with the eggs and a pinch of salt. Add the cooked vegetables, the broccoli and the ricotta. 

Lay the pastry on an oven form, pre-covered with slightly greased parchment paper and poke it with a fork to get better adhesion. Pour the filling mixture on the pastry and bake at approximately 200 ºC until the top is golden (25-30 minutes). Serve with a green salad seasoned with balsamic vinegar.




Notes:
This time I used frozen pastry, but next time I want to make my own dough. I will post here if it goes well.









Quiche Vegetariana


Quiche é um prato que se tornou popular um pouco por todo o lado. Primeiro, é um prato que fala Francês. Segundo, é facil de fazer e o recheio é muito versátil, uma vez que se podem usar infinitas combinações de ingredientes. Aqui em casa, quase nunca fazemos a mesma receita duas vezes, e esta que aqui mostramos, foi a de hoje.


Ingredientes:

400ml natas
2 ovos
2 cenouras
2 batatas baroa
1 molho pequeno de bróculos
1 molho pequeno de espinafres
200g queijo ricota
1 pitada de sal
Azeite
Vinagre balsamico
Massa folhada




Corte as cenouras e batatas em brunoise (cubos pequenos). Coza-os em água salgada até ficarem al dente.
Lave os espinafres e coloque-os numa frigideira pré-aquecida. Mexa de vez em quando até ficarem murchos. Retire do fogo, lave as folhas, escorra bem a água e corte-os finamente. Corte os bróculos em raminhos pequenos.
Num recipiente misture as natas, os ovos e uma pitada de sal. Adicione os legumes cozidos, os bróculos e a ricotta. Misture tudo.

Unte ligeiramente uma folha de papel vegetal e coloque-a sobre uma forma. Desenrole a massa sobre a forma e pique-a com um garfo, para o recheio aderir melhor. Verta o recheio na massa e coza no forno a 200 ºC até a superficie ficar dourada (25-30 minutos).
Sirva com uma salada de folhas verdes temperada com azeite, sal e vinagre balsamico.



Notas:
Nesta receita foi usada massa folhada congelada, mas da próxima vez quero arriscar e fazer a minha própria massa. 

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