Wednesday, 11 January 2012

Ham and Cheese melting rolls

Simple, quick and delicious.
Sometimes that's all we want (or need).


Ingredients:
5 slices of ham
5 slices of cheese
Cherry tomatoes
1/2 red bell pepper
Baby onions
Olives
200ml tomato sauce
200ml sour cream

Lay a slice of cheese over a slice of ham. On top, put cherry tomatoes, or peppers, or baby onions, or combinations of these ingredients. Roll it up and use a toothpick to hold the rolls, as shown in the picture. Decorate the rolls with olives and cherry tomatoes. Display the rolls on a roasting pan. In a bowl, mix the sour cream and the tomato sauce, and pour it over the rolls. Put it in the oven at about 180 ºC, for 15-20 minutes.

Serve it as a starter or garnish it with pasta.


Notes:
There are many more ingredients that can be used to fill in the rolls. Use your imagination.




Rolinhos de Queijo e Fiambre


Simples, rápido e delicioso.
Às vezes é tudo o que queremos (ou precisamos).


Ingredientes:
5 fatias de fiambre
5 fatias de queijo
Tomates cereja
1/2 pimento vermelho
Cebolas miniatura
Azeitonas
200ml molho de tomate
200ml natas


Coloque uma fatia de queijo sobre uma fatia de fiambre. Por cima, ponha tomates cereja, ou pimentos ou cebolinhas, ou combinações destes ingredientes (vá alternando para criar rolinhos diferentes). Enrole tudo e feche com um palito, como mostra a foto. Coloque azeitonas o tomates na ponta do palito, para decoração. Ponha os rolinhos num prato de ir ao forno.
Num recipiente, misture as natas com o molho de tomate e verta tudo sobre os rolinhos. Leve ao forno, a cerca de 180 ºC, de 15 a 20 minutos.

Sirva ainda quente como aperitivo ou acompanhamento de pratos de massa. 

Notas:
Dentro dos rolinhos pode colocar outros ingredientes. Dê largas à sua imaginação.


No comments:

Post a Comment

Did you like this recipe? Did you try it? I would love to hear about it!