Wednesday 11 January 2012

Nacho's dips

One of the best things about cooking is that you can travel around the world within only a few days. If last time we were in Japan, today we are in Mexico. Two very different cultures and gastronomies, but both absolutely irresistible.

The spicy and colorful traditional dishes of Mexico attract people from all over the world, and we are not an exception. Here is a simple recipe to prepare your own dip sauces to eat with delicious fried corn tortillas. 


Ingredients:

Guacamole:

1 avocado
1 tablespoon of lemon juice
1 tablespoon of coriander
1 jalapeño sliced without seeds

Mash the avocado  and mix it with all the other ingredients until it forms a homogeneous pasta.


Salsa:

3 big red tomatoes
2 small chilli peppers
2 garlic cloves
1/2 onion
A pinch of salt
Olive oil

Put the chilli and the tomatoes in a pan, cover them with water, and fire it up until the water is boiling. Decrease the fire and let it cook for about 5 minutes. Afterwards, remove the skin and the seeds of the chilli and tomatoes, put them in the blender, together with a ladle of the broth and mash everything together. After, heat up a frying pan with some olive oil and add the onion and the garlic, chopped finely. When the mix is golden, add the tomato/chilli mash, and reduce it under low fire. Adjust the salt to taste.


Cheese cream:

3 tablespoons of white cream cheese
1/2 onion 
1 tablespoon of parsley
1 tablespoon of chives

Chop finely the onion, parsley and chives. Mix all the ingredients very well, and put the mixture in the fridge for at least 30 minutes before you serve.





Molhos para Nachos

Uma das melhores coisas na cozinha é o facto de se poder viajar à volta do mundo em apenas algumas refeições. Se no post atrás estivemos no Japão, hoje vamos ao México. Duas culturas e gastronomias completamente diferentes mas ambas absolutamente deliciosas.

Os pratos picantes e coloridos do México atraem muitas pessoas, um pouco por todo o mundo e nós não somos uma excepção. Aqui vai um receita simples para fazer os seus próprios molhos para servir com nachos, as tortilhas de milho mais famosas do mundo.


Ingredientes:

Guacamole:

1 abacate
1 colher de sopa de sumo de limão
1 colher de sopa de coentros
1 jalapeño (pimento picante mexicano) cortado sem sementes

Esmague o abacate com um garfo e misture com os restantes ingredientes até formar uma pasta homogénea. 


Salsa:

3 tomates vermelhos grandes
2 chilies pequenos
2 dentes de alho
1/2 cebola
1 pitada de sal
Azeite

Numa panela pequena, coloque os chilies e os tomates, cubra com água e deixe levantar fervura. Reduza o fogo e deixe cozinhar por cerca de 5 minutos. A seguir retire a pele e as sementes dos tomates e triture juntamente com uma concha da água onde foram cozidos.
Aqueça um fio de azeite numa frigideira e refogue a cebola e os alhos picados. Quando estiverem dourados adicione o puré de tomate e chilies e cozinhe em lume brando até reduzirem. Tempere com sal e pimenta a gosto.


Creme de queijo:

3 colheres de sopa de queijo creme
1/2 cebola 
1 colher de sopa de salsa
1 colher de sopa de cebolinha

Pique bem a cebola, a salsa e a cebolinha. Misture bem todos os ingredientes e coloque a mistura no frigorifico durante pelo menos 30 minutos antes de servir. 

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