Wednesday 11 January 2012

Pasta Salad

In the warmest days of the year there is nothing better than a salad.
It's cold, it's light, and it's tasty.
Add carbohydrates to it and make it a complete meal.


Ingredients:

Salad:
Lettuce
Rucula
Cherry tomatoes
Olives
Fresh ricotta cheese
Coriander
Cheese ravioli

Sauce:
1 tablespoon of olive oil
3 tablespoons of balsamic vinegar
1 tablespoon of blueberry jam
A pinch of salt

Cook the ravioli al dente. When it's done, put it on a sieve and rinse it with cold water for a few seconds, so it doesn't get "sticky". Mix all the other ingredients in a salad bowl, including the ravioli already cold.
For the sauce, mix all ingredientes stirring well to incorporate all the components.
Garnish with dark bread and serve with the sauce.

Notes:
The ravioli can be replaced by other types of pasta.
The bread is optional, since it is the second carbohydrate of the dish. Use toasted bread if you prefer.




Salada de Massa


Naqueles dias mais quentes do ano não há nada melhor que uma boa salada. 
É um prato fresco, leve e muito saboroso.
Adicione hidratos de carbono ao prato e torne a sua salada numa refeição completa.

Ingredientes:

Salada:
Alface
Rucula
Tomates
Azeitonas
Queijo ricota fresco
Coentros
Ravioli de Queijo

Molho:
1 colher de sopa de azeite
3 colheres de sopa de vinagre balsamico
1 colher de sopa de geleia de mirtilo
1 pitada de sal

Coza o ravioli al dente. Quando estiver pronto coloque-o num coador e passe por água fria durante alguns segundos, para parar o cozimento e evitar que fique colado. Misture todos os ingredientes para a salada numa taça, incluindo o ravioli arrefecido.
Para o molho, misture todos os ingredientes e misture bem para incorporar todos os componentes.
Sirva a salada com o molho e acompanhe de pão escuro.

Notas:
O ravioli pode ser substituido por outro tipo de massa.
O pão é opcional, uma vez que é o segundo hidrato de carbono do prato. Também pode ser torrado, se preferir. 

No comments:

Post a Comment

Did you like this recipe? Did you try it? I would love to hear about it!